Trainingen en cursussen over hulp bieden bij scheidingen

Scheidingen zijn lastig, ook voor jou als ondersteuner. Soms kun je als professional daarom zelf wel wat advies, tips of handvaten gebruiken om ondersteuning te bieden bij een scheiding. Er zijn veel trainingen en cursussen om je te helpen om te gaan met situaties rondom scheidingen. Je vindt het aanbod op onze pagina met trainingen en cursussen.

Handige tools voor ondersteuning bij scheidingen

Naast trainingen en cursussen zijn er ook veel tools die je kunt inzetten voor het bieden van ondersteuning bij een scheiding. Bijvoorbeeld om als praktijkondersteuner een gesprek te beginnen over de scheiding, om als huisarts signalen te herkennen, of om in de klas aandacht te besteden aan scheidingen. Zo zijn er instrumenten als boeken, routekaarten en spreekbeurtpakketten. Je vindt deze tools en meer op onze pagina met tools voor professionals.

Help het platform aanvullen

Er is veel informatie te vinden over scheiden. Toch kan het zo zijn dat we nog niet alle informatie gevonden hebben. Om het platform zo volledig mogelijk te maken, horen we het graag als jij informatie mist. Heb je aanvullingen op onze informatie? Laat het gerust achter!