Verhalen van andere kinderen die een scheiding meemaken

Het platform Villa Pinedo is een website voor kinderen en jongeren die te maken hebben met een scheiding van hun ouders. Zij delen ervaringsverhalen. Op deze website staan heel veel verhalen en ook tips van andere kinderen. Bijvoorbeeld over het wonen in verschillende huizen, over hoe je lastige onderwerpen met je ouders kunt bespreken en over ruzie tussen ouders. En ook dat je het gevoel kunt hebben dat je soms tussen je ouders in staat. Villa Pinedo is er helemaal voor jou.

Boek met ervaringsverhalen  

Villa Pinedo heeft ook een boek als buddy die jou de weg wijst. In het boek ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ staan allemaal echte verhalen van andere kinderen met gescheiden ouders. De een moet verhuizen, bij de ander praten de ouders (even) niet meer of maken ze juist veel ruzie. Het boek gaat over wat jij voelt en meemaakt.

Wil je het boek ‘Je hoeft het niet alleen te doen’ bestellen of wil je meer weten?

Informatie precies voor jouw leeftijd

Op de website van Ouders uit elkaar leggen ze per leeftijdscategorie heel duidelijk uit wat een scheiding voor jou betekent. Deze informatie kun je zelf lezen, maar misschien vind je het ook fijn om dit samen met één van je ouders te doen. Ze leggen op deze website uit:

  • Hoe het voelt het als je ouders gaan scheiden;
  • Wat er gaat veranderen;
  • Wat er hetzelfde blijft;
  • En of scheiden alleen maar erg is.

Waar kun je met jouw verhaal terecht? 

Het kan opluchten om te praten over wat je meemaakt. En de kans is groot dat jij mensen in jouw omgeving hebt die ook een scheiding hebben meegemaakt.

Misschien kun je terecht bij kinderen in de buurt, of bij een volwassene die je vertrouwt. Heb je liever contact met iemand op afstand? Lucht dan je hart via bijvoorbeeld de Kindertelefoon of op het forum van Villa Pinedo. Ook kun je bij Villa Pinedo met iemand chatten van jouw leeftijd die ook een scheiding heeft meegemaakt. Deze buddy biedt jou een luisterend oor. Om je aan te melden hoef je niets te betalen en er is ook geen toestemming van je ouders nodig.

Logo Villa Pinedo