Alles wat je moet regelen overzichtelijk voor je op een rij   

Een gezin in scheiding maakt vaak een onrustige tijd door waarbij de impact van de scheiding vaak groot is. Het doel van het platform is een helpende en ondersteunende hand te bieden tijdens deze periode.  

Door juiste en onafhankelijke informatie te geven, kunnen keuzes beter en misschien wel sneller gemaakt worden. Zo hoeft de scheidingsperiode niet langer te duren dan nodig. De eventuele negatieve impact kan daardoor beperkt worden. Er ontstaat sneller ruimte voor het gezin om rust te vinden en meer ruimte om te leren omgaan met de nieuwe situatie. 

Het beste voor de kinderen   

Op deze website staan de praktische zaken en het kind centraal. Met de checklist weet je zeker dat je je scheiding goed regelt en dat je keuzes maakt in het belang van het kind. De informatie op deze website geeft je daarnaast meer inzicht in hoe je tijdens een scheiding met je emoties en de emoties van je kinderen om kunt gaan.  

Mis je informatie? Help het platform aanvullen 

Om dit platform zo compleet mogelijk te maken, worden tips en suggesties voor aanvullende informatie erg gewaardeerd. 

Samenwerkingspartners platform Scheiden in Friesland

Deze website is een initiatief van:
Foar Fryske Bern, Sociaal domein Fryslân, Gemeente Achtkarspelen, Gemeente Ameland, Gemeente Datumadiel, Gemeente De Fryske Marren, Gemeente Harlingen, Gemeente Heerenveen, Gemeente Leeuwarden , Gemeente Noardeast-Fryslân, Gemeente Ooststellingwerf , Gemeente Opsterland, Gemeente Schiermonnikoog, Gemeente Smallingerland, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Terschelling, Gemeente Tytsjerksteradiel, Gemeente Vlieland, Gemeente Waadhoeke, Gemeente Weststellingwerf